فیلم: اولین جرقه انقلاب در شیراز از کجا زده شد؟/ روایت خواهر «شهیدان خادم صادق» از روزی که ساواک 35 شیرازی را شهید کرد

ساخت وبلاگ

روایت یک بانوی مبارز از روزهای انقلاب در شیراز:

خدیجه خادم صادق می گوید: با مردم به داخل ساختمان ساواک رفتیم و در محل شکنجه انقلابی‌ها یک کیسه نایلونی پر از ناخن های دست و پای بچه ها آویزان بود، همچنین سیم ها، کاورهای برقی، تخت هایی که به برق وصل بود و سایر ابزار و ادوات شکنجه در ساختمان ساواک وجود داشت.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی شیرازه، موسسه نشر فرهنگ شهادت جهت آشنایی هر چه بیشتر دانش آموزان شیرازی با نحوه مبارزات شهری مردم با حکومت شاهنشاهی اقدام به راه اندازی «اتوبوس انقلاب اسلامی ایران» به روایتگری خدیجه خادم صادق از مبارزان زمان انقلاب و خواهر شهیدان خادم صادق کرد.

اگر می خواهید بدانید علمای شیراز توسط ساواک چگونه دستگیر شدند یا شهربانی و ساواک شیراز چه زمانی و چگونه سقوط کرد و از همه مهمتر نقش زنان شیرازی در پیروزی انقلاب چه بود، روایت گری این مبارز انقلابی را به تماشا بنشینید.

خدیجه خادم صادق خواهر شهیدان خادم صادق در حاشیه این برنامه در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به نقش مهم زنان در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: قبل و بعد از انقلاب اسلامی زنان پا به پای مردان در همه عرصه‌ها حضور داشتند و از خواب و خوراکشان زده بودند تا در کنار شوهر و براداران و فرزندانشان ایستادگی کنند و پا به پای آنان شعار درود بر خمینی و مرگ بر شاه سر می‌دادند.

وی با بیان اینکه زنان همپای مردان در راهپیمایی‌ها شرکت و ایستادگی می‌کردند، اظهار کرد: زنان در اعتراض به برگزاری جشن‌های دو هزار و پانصد ساله در شیراز و در خیابان رودکی در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کردند و مخالف این بی‌حیایی و اسلام ستیزی بودند.

این بانوی انقلابی با اشاره به شهادت تعدادی از زنان انقلابی توسط عوامل رژیم پهلوی خاطرنشان کرد: روز 12 بهمن سال 1357 مردم با تلاش بسیاری توانستند شهربانی را تصرف کنند و پس از آن با سلاح‌هایی که از داخل شهربانی برداشته بودند به محل کنونی سپاه بقیه الله(عج) واقع در میدان شهدا که محل ساختمان ساواک قرار داشت رفته و آنجا را نیز تصرف کردند و زنان انقلابی که زندانی شده بودند نیز به همراه سایر زندانیان سیاسی آزاد شدند.

وی تصریح کرد: با مردم به داخل ساختمان ساواک رفتیم و در محل شکنجه انقلابی‌ها یک کیسه نایلونی پر از ناخن های دست و پای بچه ها آویزان بود، همچنین سیم ها، کاورهای برقی، تخت هایی که به برق وصل بود و سایر ابزار و ادوات شکنجه در ساختمان ساواک وجود داشت.

این استاد دانشگاه از آیت الله دستغیب و آیت الله ربانی به عنوان چهره های شاخص انقلابی که در صحنه حضور داشتند یاد کرد و افزود: روز دوازدهم بهمن سال 1357 در درگیری‌های شیراز 35 نفر شهید تقدیم انقلاب کردیم که نام شهیدان مهدوی، خلوصی و مرادی «هادی» بود که امیدوارم در راه مستقیم و هدایتی که جوانان آن زمان با آگاهی و بصیرت آنرا برگزیدند، استوار بمانیم.

خادم صادق با بیان اینکه در درگیری‌های روز پیروزی انقلاب افراد بسیاری مجروح و زخمی شدند، گفت: با تعدادی از خانم‌ها برای جمع‌آوری ملافه تمیز به درب منازل می‌رفتیم زیرا در بیمارستان شیراز بخاطر تعداد زیاد جانبازان با کمبود ملافه مواجه شدند؛ عده ای نیز صابون رنده می کردند و برخی هم که دلیرتر بودند به همراه برادارن و همسران خود از کوچه پس کوچه های دروازه سعدی خودشان را به خیابان فرهنگ رسانده و اسلحه‌ها را به هنرستان نمازی که محل تجمع آقایان بود، می‌رساندند و در آنجا دفاع کردند تا شهربانی سقوط کرد.

خواهر شهیدان خادم صادق با تأکید بر اینکه هیچگاه خاطره روز ورود امام را فراموش نمی‌کنم، گفت: پدرم به دلیل مشکلات اخلاقی که در فیلم‌های دوران شاه وجود داشت صلاح ندانستند تلویزیون داشته باشیم و فقط از رادیو استفاده می‌کردیم اما یک روز قبل از ورود امام خمینی(ره) برای اینکه بتوانیم برنامه ورود امام را ببینیم تلویزیون خریداری کردند.

وی با بیان اینکه مردم سر و جانشان فدای امام و خط امام است، گفت: عده‌ای از مردم شیراز از چند روز قبل از ورود امام خمینی(ره) برای استقبال از ایشان به تهران رفته بودند و عده‌ای هم در حرم حضرت شاهچراغ(ع) دور هم جمع شدند و اشک شادی می‌ریختند و گل افشانی می‌کردند.


- - , .

شیرازه...
ما را در سایت شیرازه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی shiraze بازدید : 169 تاريخ : شنبه 17 بهمن 1394 ساعت: 18:43