ورود مسائل حزبی و جناحی به نماز پسندیده نیست

ساخت وبلاگ

نشالله متولیان لحظه ای به این فکر کنند اگر با رفتارشان باعث ایجاد کدورت و دو دستگی در دل مردم شوند فردای قیامت چگونه پاسخگو خواهند بود

به گزارش شیرازه؛به نقل از فسایی لطفاً این مطلب را بدون جهت گیری سیاسی بخوانید!

شاید بتوان گفت خطبه نماز عید فطر دوسال قبل در میان همه  نمازهای مشابه برگزار شده در فسا دارای چند تمایز و تفاوت بود.

نخست حضور حجت الاسلام  شیخ محمد ولی بنایی که از وی به عنوان شیخ اصلاح طلبان فسا نام برده می شود...(اینجا) در نماز و اقامه نماز عید پشت سر  طهماسبی امام جمعه فسا و مصافحه و معانقه با وی بود که توجه عکاسان را بخود جلب کرد .


و دوم صحبت های امام جمعه بود که تقریباً می شود گفت برای نخستین بار نوک پیکان انتقاداتش به سمت نمازهای عید موازی با نماز عید میدان امام حسین(ع) نشانه رفت و خواستار اتحاد و تجمیع نماز های عید فسا در یک مکان شد.


اگر چه در شهر فسا در چند نقطه مختلف و با کیفیت های متفاوت نماز عید خوانده می شود اما احساس می شد منظور امام جمعه بیشتر به سمت نماز عید مسجدالزهرا(س) است که توسط فرزند آیت الله ارسنجانی برگزار می شود. 


و اما سال قبل هم مطابق سال پیش امام جمعه در خطبه های نماز عید فطر اشاره ای به این ماجرا کرد و مجدداً خواستار اجماع نمازگزاران عید فطر فسا شد.


این اتفاق در حالی به وقوع می پیوست که نه تنها به صحبت های سال قبل وی ترتیب اثر داده نشده بود بلکه نمازگزاران مسجدالزهرا(س) ، نماز را به خیابان کشانده و برای نخستین بار طی سالهای اخیر خیابان حافظ پذیرای نماز عید فطر سال 94 مسجدالزهرا(س) شد و نه تنها اجماعی صورت نگرفته بود به نوعی اقدام قبلی گسترش نیز پیدا کرده بود.


با نگاهی به تقابل موجود و کش مکش های مشهود میتوان گفت ادمه این روند به صلاح نیست و ورود مسائل حزبی و جناحی به نماز شاید پسندیده و قابل دفاع نباشد.

در هر صورت به دنبال این اتفاقات و حواشی به وجود آمده بحث های مختلفی در محافل فسا شنیده می شود افرادی استفتای برخی مراجع را حجت برگزاری چند نماز قلمداد می کنند و آن را بدون اشکال می دانند و برخی نیز با شعار انسجام ، وحدت ، همدلی و همزبانی خواستار یکی شدن نماز های عید فطر فسا هستند.

در این بین بد نیست به استفتایی از مقام معظم رهبری پیرامون این مساله نگاهی داشته باشیم. 

مقام معظم رهبری درباره خواندن نمازهای عید میگوید:" در عصر حاضر نماز عید فطر و قربان واجب نیست، بلکه مستحب است، ولى نماز جمعه واجب تخییرى است."
معظم له در پاسخ به سوالی دیگری در این رابطه که پرسیده شده " در گذشته معمول بودکه هر امام جماعتى نماز عید فطر را در مسجد خودش اقامه مى‏کرد، آیا در حال حاضر اقامه نماز عید فطر و قربان توسط ائمه جماعات جایز است؟" می فرماید:جایز است نمایندگان ولى فقیه که از طرف وى مجاز در اقامه نماز عید هستند و همچنین ائمه جمعه منصوب از طرف او نماز عید را در عصر حاضر به‌صورت جماعت اقامه نمایند، ولى احوط این است که غیر آنان آن را فرادى بخوانند و به جماعت خواندن آن به قصد رجاء نه به قصد ورود، اشکال ندارد. بله، اگر مصلحت اقتضا کند که یک نماز عید در شهر برگزار شود، بهتر است که غیر از امام جمعه منصوب از طرف ولى فقیه، کسى متصدى اقامه آن نشود.(اینجا)
با همه ی این تفاسیر و به جهت ایجاد وحدت بیشتر به نظر می رسد ادامه روند فعلی به صلاح نیست و بهتر است متولیان امر قبل از عید جلساتی را برگزار و با همدلی و همزبانی تدبیری اتخاذ نمایند تا این روند ادامه پیدا نکند چرا که ادامه این روند در مساله با اهمیتی مثل نماز عید به صلاح نیست. و انشالله متولیان لحظه ای به این فکر کنند آیا اگر با رفتارشان باعث ایجاد کدورت و دو دستگی در دل مردم شوند فردای قیامت پاسخگو خواهند بود؟ اصلاً آیا صحیح است عید مبارک فطر را درگیر حواشی کرده در حالی که هیچ نفعی در آن وجود نداشته باشد؟
و نکته دیگر اینکه در صورت برگزاری نماز در یک نقطه نمایش بزرگتر ، منسجم تر و باشکوهتری از شکوه بندگی مردم فسا منعکس و ماندگار خواهد شد.

اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاَّءِ وَالْعَظَمَةِ وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ وَاَهْلَ الْعَفْوِ

خدایا اى اهل بزرگى و عظمت و اى شایسته بخشش و قدرت و سلطنت و اى شایسته عفو

وَالرَّحْمَةِ وَاَهْلَ التَّقْوى وَالْمَغْفِرَةِ اَسْئَلُکَ بِحَقِّ هذَا الْیَومِ الَّذى

و رحمت و اى شایسته تقوى و آمرزش از تو خواهم به حق این روزى که

جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمینَ عیداً وَلِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللّهُ عَلَیْهِ وَ الِهِ ذُخْراً [وَشَرَفاً]

قرارش دادى براى مسلمانان عید و براى محمد صلى الله علیه و آله ذخیره و شرف

وَمَزِیْداً اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَاَنْ تُدْخِلَنى فى کُلِّ خَیْرٍ

و فزونى مقام که درود فرستى بر محمد و آل محمد و درآورى مرا در هر خیرى که

اَدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ الَ مُحَمَّدٍ وَاَنْ تُخْرِجَنى مِنْ کُلِّ سُوَّءٍ اَخْرَجْتَ

درآوردى در آن خیر محمد و آل محمد را و برونم آرى از هر بدى و شرى که برون آوردى

مِنْهُ مُحَمَّداً وَ الَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمْ اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ

از آن محمد و آل محمد را - که درودهاى تو بر او و بر ایشان باد - خدایا از تو خواهم

خَیْرَ ما سَئَلَکَ مِنْهُ عِبادُکَ الصّالِحُونَ وَاَعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْه ُعِبادُکَ الْصّالِحُونَ

بهترین چیزى را که درخواست کردند از تو بندگان شایسته ات و پناه برم به تو از آنچه پناه بردند از آن بندگان شایسته ات.

شیرازه...
ما را در سایت شیرازه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی shiraze بازدید : 138 تاريخ : سه شنبه 15 تير 1395 ساعت: 19:12