ازدواج آسان مهم ترین راه جلوگیری از کاهش جمعیت است

ساخت وبلاگ

همایش یک روزه جمعیت و ناباروری با حضور حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا موسوی انور امام جمعه شهرستان وفرخ روز رئیس شبکه بهداشت ودرمان وجمعی از فرهنگیان شهرستان در سالن همایش رازی برگزار گردید.

به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از مارگون،در این همایش قاسم پور مسئول واحد سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت سپیدان ضمن اشاره به سیاست‌های کلی جمعیت از طرف مقام معظم رهبری ،وابستگی شدید والدین به فرزند،عدم ارتباط موثر کودکان با همسالان خود،تسلیم پذیری والدین در برابر خواسته های فرزندان،عدم حس استقلال در کودکان و ایجاد سرخوردگی را از معایب تک فرزندی برشمرد و اظهار داشت:طبق آمار سازمان های جهانی کشور ایران در سال 2012 با نسبت سالمندی 8 درصد جزو جوانترین کشورهای دنیا بوده است که با ادامه روند کاهش نرخ باروری و پیشگیری از بارداری ،نسبت سالمندی در کشور به 30 درصد در سال 2050 خواهد رسید .

وی افزود: جمعیت جوان به عنوان یکی از مهمترین شاخصه های قدرت ملی به شمار می آید و پیری جمعیت  تهدیدی جدی برای امنیت ، وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور در آینده خواهد بود. 

قاسم پور اظهار داشت :افزایش سن ازدواج ،مهیا نبودن فرصت های شغلی ،فاصله بین ازدواج و بارداری اول و همچنین فاصله سنی بین فرزندان را از علل کاهش جمعیت دانست.

در ادامه حجت اسلام موسوی انور امام جمعه شهرستان با استناد به  آیات و روایات اسلامی فرزند آوری را یکی از توصیه های ائمه معصومین و بزرگان دین برشمردند و ازدواج آسان جوانان را مهم ترین  راهکار برای جلوگیری از کاهش جمعیت دانست و گفت: هدف از برگزاری این همایش کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنها در تامین هزینه‌های زندگی است.

همایش تخصصی سیاست‌ها و برنامه‌های کلی جمعیت در استان سمنان با حضور معاون فنی و سلامت جمعیت وزیر بهداشت و تنی چند از مسئولان استانی برگزار شد.

موسوی انور ،  درباره علت کاهش باروری در جامعه نیز، گفت: امروزه افزایش سن ازدواج و مسائل اقتصادی در زمره مسائل کاهش باروری هستند که مرور سوابق سلامت مادر، آگاهی از تمایلات باروری، شناسایی خانواده های واجد شرایط باروری در چارچوب سلامت در زمره راه های تحقق و افزایش باروری های برنامه ریزی شده است که می توان با انجام آن ها علل کاهش باروری در کشور را کاهش داد.

وی درباره افزایش سن مادران و همچنین باروری مناسب برای فواصل بین کودکان، توضیح داد: رعایت حفظ فاصله سه تا پنج سال در فرزندآوری خانواده ها ضروری است لذا الگوی کلی فاصله سنی بین فرزندآوری در خانواده های ایرانی مطلوب نیست.

امام جمعه شهرستان با بیان اینکه سقط یکی از عوامل کاهش زاد و ولد در کشور است، گفت: امروز در کشورمان آمار متفاوتی از سقط شامل می شود اما در هر حال باید دانست که بارداری مادر در سن بالا، بارداری با فصله زیاد با فرزند قبلی، بارداری های برنامه ریزی نشده، تمایل بیشتر به سقط فرزند دوم و ... از موارد و دلایل قابل توجه در مورد سقط در کشور است.

 وی درباره علل کاهش باروری به ویژه در بین بانوان توضیح داد: افزایش شهرنشینی، افزایش سطح سواد به ویژه در خانم ها، اشتغال، تغییر نگرش های اجتماعی، فاصله بین اولین فرزند تا ازدواج و فاصله دومین با اولین فرزند، سقط های عمدی و مسائل فرهنگی عمده دلایل کاهش باروری هستند که می بایست توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد.

این همایش یکروزه با بحث و تبادل نظر درباره اجرای سیاست های تحول در نظام سلامت و ارتباط آن با جمعیت، نحوه تعامل دستگاه ها و نهاد های دولتی و غیر دولتی در رابطه با جمعیت و باروری و همچنین شرایط کاهش ناباروری در  شهرستان سپیدان توسط کارشناسان و حضار، به کار خود پایان داد.

شیرازه...
ما را در سایت شیرازه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی shiraze بازدید : 164 تاريخ : سه شنبه 4 خرداد 1395 ساعت: 4:26