اقتصاد مقاومتی از نوع زیر زمینی!

ساخت وبلاگ

غلامحسین رنجبر جوان استهبانی ثابت کرده که می شود طرح های اقتصاد مقاومتی را حتی در زیر زمین هم اجرا کرد.

به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از سراج استهبان؛ برای مفهوم اقتصاد مقاومتی تعاریف متفاوتی ارائه شده که هر کدام از جنبه ای به این موضوع نگاه کرده اند. در این میان، تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه داده اند. ایشان در دیدار با دانشجویان فرمودند:

"اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی ها و خصومت های شدید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد"

اشکال مختلفی جهت طرح های اقتصاد مقاومتی وجود دارد. غلامحسین رنجبر جوان استهبانی ثابت کرده که می شود طرح های اقتصاد مقاومتی را حتی در زیر زمین هم اجرا کرد.

وی مدت 3 سال است که به کشت قارچ در زیر زمین خانه خودشان مشغول است. این جوان استهبانی نحوه گرایش به این سمت و سو را این گونه توضیح داد و گفت: در ابتدا موضوع کشت قارج را از رسانه ها دیده بودم  و علاقه بسیاری به این کار داشتم، تا اینکه مرکز آموزش فنی و حرفه ای اقدام به برگزاری یک دوره کلاس آموزشی پرورش قارچ کرد و من هم با شرکت در آن کلاس ها موفق به کسب مدرک پروش قارچ شدم . اما هنوز تا راه اندازی کارگاه تولیدی راه زیادی را در پیش داشتم.

وی افزود: بعد از اخذ وام، جهت خرید تجهیزات کارگاه اقدام کردم و به خاطر اینکه هزینه ها کاهش یابد، در زیر زمین خانه خودمان شروع بکار کردم

در ابتدا سالن تولید تقریبا 70 متر مربع بود و فقط با چند تن کمپوست کشت قارچ را شروع کردم . جالب است بدانید در 3 کشت اول که تقریبا 7 یا 8 ماه طول می کشد حتی 1000 تومان هم سود نداشتم و بعضی اوقات مجبور بودم از خودم هزینه هایی را بپردازم

از کشت چهارم چون تجربه کاری بیشتری کسب کرده بودم کارها نسبتا بهتر پیش رفت تا اینکه نهایتا کارگاه تولیدی به سود دهی رسید و بحمد اله بعد از گذشت 2 سال توانستم وسعت سالن 70 مترمربعی را به  140 متر مربع افزایش دهم.

رنجبر در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر میزان اشتغال کارگاه تولیدی گفت: بنده و 2 نفر از برادرانم به صورت مستمر و مسقیم در کارگاه مشغول به کار هستیم و در زمانی که مراحل کشت را انجام می دهیم 2 نفر دیگر نیز در این کارگاه مشغول بکار هستند.

وی همچنین نحوه کاشت و میزان برداشت قارچ را اینگونه توضیح داد: کاشت، داشت و برداشت قارچ دوره ای 2 ماهه دارد. تقریبا کاشت و داشت آن بین 35 تا 40 روز طول میکشد که در این مدت هیچ محصولی وجود ندارد و باید در این مدت جهت برداشت محصولی خوب، مراحل کاشت و داشت را را به صورت دقیق انجام داد.

بعد از گذشت این مدت در یک دوره 20 روزه، قارچ ها در 3 مرحله برداشت می شود که به اصلاح به آن فلش گفته می شود و بعد از اتمام فلش سوم یا مرحله سوم برداشت، باید سالن تولید تخلیه و جهت کشت بعدی آماده شود. تقریبا می شود گفت سالی 5 دوره میتوان کشت قارچ را انجام داد.

اما در خصوص میزان تولید باید گفت، میزان تولید بسته به کیفیت و نوع کمپوست و خاک و شرایط سالن تولید متغیر است. بطور میانگین می شود گفت از یک تن کمپوست در هر کشت 250 کیلو گرم قارچ برداشت می شود. در حال حاضر در کارگاه تولیدی موجود، در هر کشت از 10 تن کمپوست استفاده می شود که میزان تولید آن تقریبا 2500 کیلو گرم قارچ در هر کشت است که تمامی این قارچ ها در استهبان به فروش می رسد.

غلامحسین رنجبر برنامه آینده خود را اینگونه شرح داد و گفت: قصد دارم با یاری خدا و حمایت مسئولین این کار را توسعه داده و کشت قارچ را در سالن های صنعتی شروع کنم. البته در این خصوص نیز رایزنی هایی با مدیریت شهرک صنعتی استهبان صورت گرفته اما نیازمند حمایت مسئولین است. انشااله اگر این کارگاه های صنعتی راه اندازی شود می تواند جهت جوانان ایجاد اشتغال نماید.

حرف آخر

از تمامی کسانی که در این راه بنده را یاری دادند بخصوص بسیج سازندگی سپاه ناحیه استهبان تشکر کرده و فقط دو نکته را لازم به ذکر میدانم

نکته اول: در شهرستان استهبان کارگاه های دیگر تولید قارچ نیز وجود دارد اما چون قارچ  را نمی تواند بعد از برداشت مدت زمان زیادی نگهداری کرد، میزان تولید آنان پایین است. اگر مسئولین جهت تاسیس یک تعاونی اقدام کنند، در کنار آن می شود قارچ ها را در کارگاه های بهداشتی با شرایط مناسب بسته بندی کرد و به عنوان قارچ تولیدی شهرستان استهبان به سایر نقاط دیگر استان جهت فروش فرستاد. این کار علاوه بر اینکه از خراب شدن قارچ ها به هر دلیل جلوگیری می کند، تعدا زیادی هم در این کارگاه ها ی بسته بندی مشغول به کار شده و استهبان نیز در زمینه تولید قارچ شناخته می شود.

نکته دوم: راه اندازی هر کسب و کاری نیازمند سرمایه اولیه است. مسئولین باید فکری به حال سود وام ها بکنند . برای مثال اگر جوانی بخواهد کاری را به وامی با سود 23 درصد شروع کند ، یا نمی تواند آن را پرداخت کند یا اینکه باید مبلغ پرداختی را از جایی دیگر تامین کند و خلاصه این نوع وام ها کمرشکن است. در این بین هم بودند کسانی که کار رو شروع کرده و نتوانسته اند ادامه دهند و اگر در این خصوص صندوق هایی تاسیس شود که بتوان کار را راحت تر و با هزینه کمتری شروع کرد، قطعا همه جوانان به ایجاد کسب و کار تشویق می شوند./224224

 

شیرازه...
ما را در سایت شیرازه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی shiraze بازدید : 101 تاريخ : چهارشنبه 8 ارديبهشت 1395 ساعت: 23:02