روستای «گمبان» ارسنجان و رنج هایی که می کشد/ بیماری،بیکاری، ترک تحصیل دانش آموزان به دلایل مالی،نداشتن آب شرب سالم

ساخت وبلاگ

نداشتن آب شرب سالم، کم توجهی مسئولان مربوطه به کشاورزان و عشایر نشینان روستا،ترک تحصیل داش آموزان به دلیل بالا بودن هزینه رفت و آمد از روستا به شهرستان، و کم توانی در پرداخت شهریه از دیگر مشکلات این روستاست.

به گزارش شیرازه، همه ساله در ایام نوروز بسیاری از دانشجویان و طلاب با هدف خدمت به محرومین و مستضعفین راهی روستاها و مناطق دور دستی می شوند که از کمبود امکانات و گاها کم توجهی مسئولان در رنج و عذاب هستند.

جوانانی که به فرموده مقام معظم رهبری " اگر چه‌ خود برخاسته‌ از قشرهای‌ مستضعف‌ جامعه‌ هم‌ نباشد، به‌ عدالت‌ اجتماعی‌ و پر کردن‌ شکافهای‌ طبقاتی‌ به‌ چشم‌ یک‌ آرزوی‌ بزرگ‌ و بی‌بدیل‌ می‌نگرد" و خدمت به خلق الله را عبادت و وظیفه انسانی و دینی خود می دانند.

گروه جهادی شهید"حسین یار محمدی" وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد واحد ارسنجان یکی از گروههای جهادی استان فارس است که هم اکنون در روستای گمبان چهار قلات از توابع شهرستان ارسنجان مشغول به خدمت رسانی هستند.

احمد موسی پور مسئول گروه جهادی شهید "حسین یار محمدی" در گفت و گو با شیرازه بیان کرد: این گروه جهادی متشکل از 27 نفر آقا و 4 نفر از خواهران است که از 4 فروردین به این منطقه اعزام شدیم و تا اواخر فروردین ماه ،ان شا الله مشغول به خدمت رسانی در زمینه عمرانی جهت ساخت خانه برای یک خانواده بی بضاعت و فرهنگی در زمینه آموزشی و هنری برای خانم های روستا، خواهیم داشت.

موسی پور مشکلات و کمبود های روستا را مواردی چون؛نداشتن آب شرب سالم،عدم ارائه برگ ارجاع خانه بهداشت روستا به افراد بدون بیماری خاص، نبود امکانات ورزشی و تفریحی سالم دراین روستا و 7 روستای نزدیک به منطقه گمبان،آنتن دهی ضعیف تلفن همراه، عدم دسترسی به اینترنت،مشکل دسترسی به شبکه های تلوزیونی،بیکاری جوانان و تحصیل کرده گان روستا که غالبا دارای مدارک دانشگاهی در رشته های مختلف تحصیلی هستند، دانست.

وی افزود: اهالی این منطقه عموما عشایر نشین و کشاورز هستند که در بخش کشاورزی به دلیل کم توجهی جهاد کشاورزی در زمینه آموزش و نظارت، کشاورزان بامشکلاتی مواجهند و برای استفاده از آب چاههای مجوز دار خود نیز با مسایلی از جمله دسترسی نداشتن به گازوئیل برای راه اندازی تلمبه ها می باشد.

موسی پور به مشکلات مردم عشایر این منطقه نیز اشاره کرد و گفت: مردم این منطقه از علوفه های یارانه ای نمی توانند استفاده کنند و دامداران به ناچار با قیمت بالا باید برای دام ها علوفه خریداری کنند و متاسفانه شرکت های تعاونی و مسئولین مربوطه هم رسیدگی نمی کنند.

ترک تحصیل داش آموزان به دلیل بالا بودن هزینه رفت و آمد از روستا به شهرستان، و کم توانی در پرداخت شهریه از دیگر مشکلات این روستاست.

موسی پور با بیان اینکه بارها به فرمانداری، استانداری و حتی نمایندگان مجلس برای توجه و رسیدگی به مسایل این منطقه مراجعه کرده ایم و نتیجه موثری حاصل نشده افزود:متاسفانه برخی از خانم های روستا از بیماری «آسم» رنج می برند و علت آن بر می گردد به سو استفاده چند شرکت خصوصی از زنان قالی باف که چند سالی با زحمت قالی بافی کردند اما دستمزدی نگرفته و به جایش قند و روغن نصیبشان شده بود و متاسفانه مسئولان شهری و روستایی نیز بر کار این شرکت ها نظارتی نداشتند.

باوجود تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی، نقش روستاها و ظرفیت آنها در تحقق اقتصاد مقاومتی از سوی مسئولان مغفول مانده و هرساله شاهد مهاجرت مردم از روستا به شهر و معظل حاشیه نشینی و توسعه بی رویه شهر ها هستیم. که امید آن می رود شعار امسال که رهبری معظم بر اقدام و عمل تاکید داشتند با توجه مسئولان مربوطه و همت دانشجویان دغدغه مند به واقع عملی بشود.

شیرازه...
ما را در سایت شیرازه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : جمشید رضایی shiraze بازدید : 167 تاريخ : شنبه 7 فروردين 1395 ساعت: 17:18